läser någon ens den texten?

Tänk efter nu

Nu i sommar har jag sett en hel del film och kommer säkert se ännu fler. Och när jag säger "sett en del film" så menar jag inte att jag har gått på bio eller hyrt filmerna. Det skulle jag för det första aldrig ha råd med och för det andra skulle jag inte orkat. Så, kalla det vad du vill, men jag har fortfarande sett en hel del film och kommer se ännu fler.

Det jag alltid tänker på, och det jag vill dela med mig idag, är vad som händer när man ska börja kolla på filmen.

Så jag sitter framför datorn eller TVn, lite förväntansfull och oftast lite trött, och väntar på att filmen ska sätta igång. Sen ser jag det. VARNING. Det brukar oftast stå med stora feta bokstäver:

VARNING
Denna film tillhör bla bla bla
Det är olagligt att bla bla bla
Det är förbjudet att bla bla bla
Anmälning.....resultera i..........böter.....fängelse!

Sen sitter jag där och funderar. Den där varningen, den varningen är ju till för att varna mig. Den säger att det jag gör är fel och olagligt, förbjudet och kan straffas! Men vad jag gör? Vad brukar man göra? Jag menar hur ofta händer det att man läser hela text innan man tittar på en film och sen faktiskt STÄNGER AV? Vem gör så? Är det någon som har gjort så? Existerar det ens? Nej, man brukar spola förbi såna  texter och varningar och sen tittar man på filmen i alla fall. Jag menar, ska jag slänga den? Ska jag stänga av filmen och gå därifrån? För att det stor varning med feta bokstäver? Nja, inte idag i alla fall.





p.s Jag är fullt medveten om vad för fel jag gör.



rastlöst

Jag kan förstå och ha medlidande för människor som beter sig illa mot andra UTAN att veta det.
Men för dem som gör det MEDVETET har jag ingen respekt. Alls.



Jag har aldrig försökt dölja vad jag tycker om sommaren och sommarvärmen. Jag tycker inte om det alls. Myggor och alla andra insekter och kryp, gassande sol utan skugga, saker som smälter, ofrivillig svett, lukten av andras ofrivilliga svett, inte riktigt min grej.

Jag vill ha vinter, så gärna just nu. Tio minusgrader och kläder som aldrig tycks räcker till. Tåg som fryser fast och kall spontan sovmorgon. Stövlar som låter när man går på vanligt golv -riktigt ganster shit, med halsdukar som bara är i vägen. Snö i skorna, snö i fickorna, allting förstörs i kylan. Alla halkar, alla snyter sig, alla ryser och alla fryser.
Det vill jag ha just nu, med istappar och apelsin.

Längtar till hösten redan! Regn! Höstlöv! Ännu mer regn! Och temperaturen är alldeles jätte bra!

du får passa tider, även om du behöver HJÄLP

Kalla det vad du vill

Eftersom jag inte alls har lust med någon introduktion så kör jag rak på sak:

När jag var yngre, eller rättare sagt i min förra skola (eftersom jag bara gått på två) så minns jag att det var en grej som störde mig fruktansvärt och som jag än idag inte kan förstå. Det var säkert fler som hade lagt märke till samma sak, men jag tror vi har olika sätt att få ut vår aggression. Vissa utvecklas, går vidare och blomstrar medans andra ja...inget alls.

Det jag minns (om jag nu ska återgå till det jag försöker säga och anledningen till att jag ens skriver nu) var att sjuksköterskan och kuratorn endast var tillgängliga vissa dagar och vissa tider. Dem själva såg det som sitt jobb, säkert, och dem var väl på fler skolor samtidigt, men det tyckte jag alltid var det värsta. Att dem inte alltid var där och inte ens hela dagar!!

För mig betyder det att man, som människa och värdefull individ, inte fick lov att vara sjuk eller skada sig i tid och otid, nej det måste följa rutin, passa tider, det måste passa med DERAS schema. Hur vågar du råka slå dig en onsdag när hon bara är här på torsdagar? Va? Hur vågar du?

Det var hemskt, det ÄR hemskt. Hur vi ibland blir behandlade i detta samhälle, detta demokratiska, jämställda välfärdsamhälle. Vi, människorna som gör samhället, vi knuffas hit och dit som boskap och tvingas vara "Lydiga Medborgare" i utbyte mot........................................................................exakt! I utbyte mot vad? Va? Vad?

Kanske för att jag precis avslutat Djurens Gård eller för att bröllopsyran ännu inte har lagt sig, men jag känner mig rebellisk, upprorisk. Men inte utan orsak.

Försök du boka tid hos en läkare åt din egen mor, en mor du uppskattar, värdesätter och bryr dig mest om framför allt annat här på jorden. Och sen vänta, stå i kö och vänta, tills någon ringer tillbaka bara för att tala om det du redan visste. Hon kan inte få en tid, hon kan inte vård, hon kan inte få hjälp, den hjälp hon behöver och den hjälp som du VET hon förtjänar. Nej, du får glömma detta, hon får inte vara sjuk nu, det passar inte. För läkarna har tagit semester...

Komiskt ändå. För jag borde vara van. Vi tränas ju redan som barn att sjuksköterskan endast är tillgänglig vissa dagar, vissa tider, eller hur? Som om vi förbereds på "det riktiga livet". Alltså att vi inte kan förvänta oss mer än det som erbjuds. Men bara för att det är på ett visst sätt behöver det inte betyda att det är rätt.

Strangers offering sweets

Anyone with experience?

Growing up, my mother never gave me the-stay-away-from-strangers-lecture. And maybe she didn't have to. Not only was I afraid of animals, or any other moving objects (still am) I was afraid of people (still am). So there was no need to warn me about going off with anyone I didn't know.

With that being said I have to say I was very lucky and fortunate not to have been in that situation. You know "hey there kid, do you want some of this candy? Well get into the car and I will give you some" sorta thing. No one ever offered me anything promiscuous in exchange for food (...apart from  last night). But I have been thinking about it and I came to realize that I would, I would get into a car if the driver offered me candy, sweets or anything edible for that matter. I would have been one of those kids who made headlines and later having people later talk about how stupid I was (still am):

"Body of a young girl found in back alley. Had taken a small bite of a dark chocolate bar"


yeah that would have been my death, lured with candy only to find out its dark chocolate.... typical.

I wouldn't react like normal people: stranger and candy = danger.
I would be more like: stranger and free candy = I'm so there.

Ok maybe I'm not as easy as one might think, I would have asked what it was first. I mean if it was dark choclate I would probably just walk away, but if it was something I liked, milk chocolate with nuts, well....I would not have been alive today.

Seriously. who would say no to chocolate?

EPIC dreams

You know of what I speak (=från lotr för er som inte vet)

För jag hade en sån, en sån dröm man verkligen känner.
Jag skulle på något sätt rädda min skola, eller ja rättare sagt min gamla skola, från ondska! Jag skulle göra det. Chickenshit jag! Jag vet att det låter otroligt, i mina drömmar kanske- det var ju faktiskt en dröm. Men i alla fall. Jag skulle rädda skolan från ondska och det innebar att jag skulle lära alla andra om vad ondska var för något och hur vi ska stå emot. Jag visade en film som jag hde satt ihop, med scener från Sagan om Ringen och allt. Shakira var med, hon var ond. Jag samlade alla och försökte verkligen se till att ingen var glömd eller skulle gå förlorad.

En sån dröm är cool, en som man inte glömmer lätt och som man vill somna om för att kunna uppleva igen. En sån dröm drömde jag.


Det var väldigt häftigt. Alla lyssnade på mig. Jag kände mig viktig. Det var bara en dröm. Bara en dröm!

facebook och bibliotek

Jag vet, facebook? Titta inte på mig sådär...

Men said and done, jag skaffade facebook. Och jag hann ångra mig samma vecka och ångra mig igen. Så nu har jag facebook och jag får se hur länge jag orkar.
Anledningen till att jag tänkte avsluta mitt konto var pga det uppenbara. Folk har hundra+ "facebook-vänner" som de inte ens pratar med i verkligheten, ni vet, IRL. Och det är rätt konstigt. Det funkar inte för mig liksom. Känns konstigt. Att man tvingas hålla sig uppdaterat av människor man inte ens skulle hälsa på om man såg dem på gatan.
"Pelle har kommenterat Pias status"
"Pia har kommenterat sin status"
"Pelle har blivit vän med Pia"

...and so on and so forht. Förstår ni?

Fördelen är visserligen om man spionerar på folk som egentligen inte vill ha en i sitt liv, shit, då hjälper facebook verkligen på traven. Tro mig!!



Och jag måste säga detta, har någon någonsin varit på ett bibliotek som luktar GOTT? Nej, my point exactly!
Det finns inga! Och personalen älskar att skylla på böckerna...pfft....



diving fail och sommarlov

Finally!

Ok. Jag tänker inte säga så mycket om studenten, för min egen del så hände inget märkvärdigt. Svett och lite tårar. Ja. Jag vet också att jag förmodligen och förhoppningsvis aldrig kommer gå tillbaka till den skolan, sorgligt. Och vi kommer aldrig träffas i korridoren, sorgligt. Och jag kommer inte försöka plugga in grammatik som jag inte förstår, inte sorgligt.

Men det roligaste för mig, i lördags, var faktiskt ett videoklipp som resulterade i ett skrattanfall på ca 7 min mitt i natten.



Att sommarlovet har börjat känns verkligen.
Läst klart en bok
Sett 3 filmer redan
Har sovit till 10 (!!!) varje dag
Har inget prov eller läxa att klaga över
Har glömt bort en massa som jag lärt mig under tre år

livet leker!


Jag ska kanske också ska praktisera på IM :)

RSS 2.0