WRITE! right??

de säger dem i alla fall i filmer

Att det ska hjälpa, men gör det verkligen det? Jag har alltid tänkt att om gråta hjälper mer, och dessutom anstänger man sig inte lika mycket. Gramatik och sånt. Men värt ett försök!

Det första jag tänker på? Go:
Jag tänker på hur glad jag är för allt som gått bra nu i veckan och hur peppad jag är för att göra resten av veckan och nästa minst lika bra! Jag har nu också 4 nya böcker (två egentligen, två till imorgon) och jag ska äta god lasagne. Vad är inte bra med allt det? Alla borde stanna upp en stund och och beundra, bara beundra, titta och undra och le en massa, det hjälper också. Har jag hört. Jag försöker i alla fall.

Jag tvivlar inte på någons kapacitet, bara deras vilja att agera!



BURN(s)

riktiga och symboliska

Jag brände mig igår på armen, jag gjorde popcorn à la kastrull och brände mig EFTER att jag var klar, när jag skulle hälla ut det i skålen. Det gjorde ont, riktigt ont och det sved länge. Resultatet blev ett, om  jag själv får säga det, ganska coolt rött märke. Jag drömde inatt att jag fick en stor blåsa på märket, som inte verkade sluta växa och var precis på väg att explodera när jag vaknade till, av ren fasa. Men det är bättre nu, märken är påminnelser om det som en gång varit.

Varför berättar jag det här? För det kunde lika väl beskriva mycket annat, i alla fall i mitt liv.

Jag hade en hemtenta förra veckan, jag pluggade till den à la "en sak i taget" strategi, det funkade rätt så bra, tills jag skulle lämna in och efteråt. Då kom jag på allt som jag kunde tagit med, alla misstag jag gjorde och så vidare. Men jag lämnade in den ändå, och sedan dess har jag varit nervös, riktigt nervös. Jag vill ju inte bli underkänd på första tentan. Jag sov inte ordentligt då heller. Men för någon dag sen så ryckte jag upp mig, bara för att ramla ner igen när jag fick reda på allt nytt som vi ska göra, allt jag måste läsa och allt jag måste lära mig inför nästa tenta, med andra ord, jag brände mig. Och det sved, det svider. Jag kände mig hopplös.

Jag tror att alla bränner sig ibland, jag tror att många går runt med gamla märken och ärr. Jag tror inte att det är normalt eller att det är ok, när är det någonsin ok att bränna sig? Bara för att lära sig något? Nej, jag tror starkt på att alla skulle må bättre av att ha undvikt det som bränns. Men ändå poppade jag popcorn, så hur är jag ett undantag? Men denna gång, nästa, gör skillnad. Medvetenheten gör skillnad.

Jag ska ta hand om min sveda, jag ska medvetet undvika brännskador och jag ta till mig alla påminnelser den ger. Jag ska rycka upp mig igen, och om jag faller så må det ske.

everybody hates twilight?

No, but I think Peter does

For as much as I hate to admit it, he does make a few very good points! And keep in mind that he is talking about the movies

(these are just clips put together by someone else, not Peter, but DO check out his Movie Buzz on his youtube channel called RallisP!)

Oh, and you might think that he is exaggerating, he's not, it's just the way he runs his show- it's hilarious!





I saw Eclipse and I liked it.

Nothing really has to change

But I don't really mean NOTHING

You on the other hand can change. As much as you like!

I don't believe in "people never change", it's like saying someone is doomed to be miserable.
No. And today I wan't to write this down, as a reminder

Nothing around you changes unless you change yourself

I don't know if this quote will live on in my life (or brain) but now that it's here I won't let it go.

You see, when everything is a mess and some stupid-but-only-trying-to-be-nice-person tells you "look at it in a different way" they are kinda right, don't get stuck in a destructive pattern.

If you change, everything around will eventually change, not really change and alter form, but in your own world-view, it will.

And no, this not like "Be the change you want to see", this is just change in your own way, try to be happy.

Maybe I'm too tired and this won't make any sense tomorrow, but tomorrow I'm a different person and that's what I mean by change.



RSS 2.0