vett och etikett, på riktigt?

Just därför skolkar jag idag.

För låt oss vara uppriktiga. När stunden väl kommer är de flesta inte tillräckligt nyktra för att skilja på gaffel och sked mindre än hur de ska sitta/dansa/stå.

Och nu har jag inte ens nämnt hur hycklande det är att å ena sida säga att vi nu är vuxna, myndiga och fria, ska ta ansvar och kan klara oss själva, sen å andra  sidan lära oss hur vi ska uppföra oss EN kväll. Ärligt talat, för vems skull gör vi det här? För oss själva, för att vi ska ha kul? Eller för att passa in i en osynlig ram för hur man uppför sig på balen och för att vi ska redan nu tränas i hur det "ska" vara i den riktiga världen. En värld som inte vi har nåt att säga till om, som bygger på uråldriga traditioner och normer.
Argumentet att balen "bara är en gång" är inte tillräckligt för att i alla fall jag ska underkasta mig dess regler. Bara för en kväll? Nej, tack.

Är det bara jag som reagerar? Kanske tycker vissa att jag överreagerar och bara säger såhär för att jag själv inte "får" gå. Men så är det inte, absolut inte. Men jag förstår att man snabbt drar den slutsatsen. Speciellt om man är så indoktrinerad i hur man "ska" tycka och tänka. Vad man får och inte får kritisera och vad man ska tycka är kul eller inte. Som till exempelt balen.



There I said it!

you know I have no patience

therefor you have to wait a little longer

Cos I know I can't. Trying to upload the Paris photos, but it's not going my way at all.
So just wait or we could forget the whole thing altogether...

anyways


Im in a blurr, trying to keep busy since I have nothing to do (as in schoolwork) and trying to enjoy it at the same time. Not easy.

But next week is the absolute final week of high school. I go, leave it all behind, no more! It's been interesting and a great deal of fun at times, but now I am ready for change, ready to move on. My eyes fixed on what lies ahead. I am ready!



Ok, this is all I could manage to upload. Take it or leave it!



speaking of busrides

I know, I know...."Paris coming soon" sign is blinking!


But, speaking of buses, busrides and busdrivers. I had a quite nice morning today.
Started with a bus. Busdriver was eating something that I found very hard to detect. I came down to two options, either it was a carrot or a piece of candy. And the conclusion that I have to stop staring at busdrivers.
Can't help it.
Next stop was at busstation, and running to catch the next bus, to go on a ride through town instead of just sitting, waiting for the exact same bus to drive me to school, I thought I would keep the driver company.
He on the other hand had his hands full. Roadwork! But he managed, oh yes he did. Almost felt like giving him a standing ovation....almost. And then he had a few personal errands. Throwing keys out the wondow that (I assumed) his brother had forgotten or something. Not something you see every day. Quite charming in a way, gave a true feeling of "small town life" if you get what I mean?
And finally, after what seemed like endless torture (a sience exam) I sat on the bus home.

I don't know. Buses feel like inbetweens in a way. On the way but not there yet.
And you better be polite to busdrivers, they literally have control over something that has control over your life, in a way. So remember to always say hi! It just might make all the difference in the world.

And I just finished my last hand in assignment, hopefully it's good enough!

Until next: take care!

läsa genom osv

Inte Paris...än

Men det är något jag inte gillar. Att läsa genom inlämningar, prov mm. Eller kolla genom uppsatser. För när jag läser igenom så inser jag hur töntigt allt låter och hur dåligt det faktiskt är. Jag får lust att ändra om det och det hinnar jag aldrig göra. Sen gillar jag inte att läsa om det som jag själv har skrivit, för orden liksom tappar mening ibland. Och då tänker jag att "om jag tyckte det lät bra vid det tillfället så får det vara så nu!"

Problemet är ju sen när jag får tillbaka det jag lämnat in, med en massa kritik. Då tänker jag "vad tänkte jag på? varför läste inte jag genom det?"

Grejen är, det handlar inte bara om skolsaker. Det handlar om allting, egentligen. Jag menar, vem gillar att se tillbaka på småfel, misstag och slarvfel överhuvudtaget?  Det är det jag menar, ingen.
Så när jag är klar ber jag oftast någon annan att läsa genom, annars skickar jag bara skiten och hoppas på det bästa. Gör man inte så ganska ofta i livet också? Gör det bara och hoppas på det bästa?


Förstår ni mitt problem eller det jag försöker säga? Det gör inget om ni inte gör det.


Jag ska kolla på konspirationsteorier med en kall läsk i handen. Så hoppas jag på det bästa tills imon.
Adjö!


It's always helpful to learn from your mistakes because then your mistakes seem worthwhile.
-Garry Marshall

3 veckor kvar till sommar

Men ändå massa skit att göra

Men det orndar sig, på något sätt. Det gör det alltid, oftast, för det mesta.

Och jag var i Paris förra veckan! Och det var alldeles för mycket underbart på samma gång för att kunna beskriva just nu. Så jag tar det när jag har tid, eller mer tid. Med bilder!!

Och mina fina vän var hos mig igår! Men jag har faktiskt inte glömt dig Pill!

Och jag har missat massa hockey-VM, men det är faktiskt ok!

Som sagt, det ordnar sig. Till slut.




"You are a wonderful creation. You know more than you think you know, just as you know less than you want to know."
- Oscar Wilde

Sthlm skadade min själ

Men jag läker.

Det kan alla göra, om de försökte.
Om de bara vaknade upp och insåg.
Men det är lugnt, så länge du inte tar åt dig, eller hur?
Men jag tog åt mig, och nu vill jag inte mer.


Jag hatar inte mycket, försöker att allitd förstå.
Dubbelmoral äcklar mig och jag äcklar mig själv också då.




We might be old enough to vote and drink
but we are young enough not to think
about our souls and various crimes
don't believe it when people say
"these are the times"


RSS 2.0