"tankar & sånt"

Vad är jag?

Detta handlar inte om att finna sig själv eller någon identitetskris. Det handlar om andras uppfattning om hur jag är som person.
Vad ser dem som jag känner och tänker "det påminner om dig" eller "det är så typiskt dig" någon som inte är film eller mat.
Har jag karaktär? I så fall vad?
Hurdan är jag för andra? Är jag bara ord och tankar? Det skulle jag nog kunna leva med, trots att ord inte manifesterar i någon konkret, fysiskt. Fast jag skulle fortfarande överleva, det gör vi väl alla. Det är vi ganska bra på, att fly.

Fast omvänt, skulle jag inte vilja associeras med ideér, tankar och ord? Är inte bra då de aldrig kan dö eller försvinna på samma sätt som det konkreta? Men då måste dem kanske bevaras på något sätt.

När man stöter på något intressant så blir det en del av en själv.
Allt man gjort, allt fel och rätt, tillhör inte bara det förflutna, det tillhör även en del av vad man är. Man ska inte alltid bli dömd för det mab brukade vara eller tycka men vad man än gör så bär man det med sig, det är skrivit i historien, i din historia, vad du gjorde tio år sen. Men det betyder inte att man är den samma.
För alla kan förändras.
Alla.
Alla

Jag måste i alla fall tro det. Vissa dagar mer än andra.





RSS 2.0